Rouwleiding Servaty: sinds 1981 tot uw dienst.

Sinds vele jaren dragen wij zorg voor families in rouw. Deze families begeleiden van A tot Z doen we nog steeds gepassioneerd en met hart en ziel. Vanop de Torhoutsesteenweg in Oostende organiseren wij uitvaarten voor de mensen uit Oostende en ver daarbuiten. Nu hebben wij de handen in elkaar geslagen met “Sereni” om klaar te zijn voor de uitdagingen die ook ons beroep te wachten staan in de komende jaren.

Sereni is een netwerk voor ondernemers, door ondernemers. Wij, Luc en Marleen, blijven samen de drijvende kracht achter Rouwleiding Servaty in Oostende, maar krijgen ondersteuning vanuit een groter geheel.

Ondertussen hebben we rond Oostende reeds collega’s waar we intensief mee samenwerken. Zo zijn er Begrafenissen Allemeersch die mee deel uitmaken van het Sereni netwerk.

Met deze ondernemers kunnen we nog meer service bieden en extra inzetten op voorzorg en nazorg.

Sinds 30 juni 1990 huist de zaak in een nieuwbouwpand op de Torhoutsesteenweg. Het bijhorende funerarium, dat dient om de overledene op te baren en te begroeten, was toen het eerste op Oostends grondgebied. Aangezien geen enkel ziekenhuis of rusthuis nog over een ruimte beschikt waar de overledene kan verblijven in afwachting van de begrafenis, wordt elke overledene overgebracht naar het funerarium. Later kwam er ook een rouwcentrum met 150 zitplaatsen bij dat gelegen is in de Professor J. Vercoulliestraat 51 te Oostende, hier kunnen plechtigheden van elke geloofsovertuiging plaatsvinden. De diensten in dit rouwcentrum hebben een meer persoonlijke karakter, doordat de familie zelf teksten, muziek en foto's kan kiezen. De foto's worden dan geprojecteerd op een groot scherm tijdens de afscheidsplechtigheid. 

Het verloop van de uitvaart wordt met de nabestaanden besproken bij hen thuis of bij de begrafenisondernemer.  De mensen worden eerst aan het woord gelaten zodat zij ons kunnen vertellen hoe zij afscheid willen nemen. Wat de klant vraagt wordt uitgevoerd. Indien gewenst wordt een prijsofferte opgemaakt zodat er ook financiële duidelijkheid bestaat over de uit te voeren begrafenis. Voor mensen die het financieel moeilijk hebben wordt bekeken hoe met een beperkt budget toch op een menswaardige manier afscheid kan worden genomen van hun dierbare.

Ook voor mensen die hun uitvaart op voorhand willen regelen staan wij steeds klaar met een luisterend oor en met raad, advies en inlichtingen.  Ziet u op tegen de hele administratieve rompslomp, die naar aanleiding van een overlijden op u afkomt, dan kunnen wij u ook daar met raad en daad bijstaan. Mevrouw Servaty heeft Rechten gestudeerd en kan zo juridische bijstand verlenen, indien gewenst. 

Mocht u naar aanleiding van het bezoeken van onze website nog vragen hebben, dan staan wij steeds ter uwer beschikking om deze te beantwoorden.